Återskapa - gör nytt av gammalt!
Tips och bilder från eftisledarkurser.
Läs mera här

Litteratur och länktips samt modell till tygboll, ladda ner här

Modell till grävskopa av mjölkburkar, ladda ner här

Material och tips från Sydkustens och Ungmarthas kurs "Förvandla och förnya - pyssel och kreativa ideer"


Carina Trobergs blogg Min naturliga sida hittar du många andra pyssel- och återbrukstips!

Karin Lindroos blogg Karkki hittar du mycket om återanvändning. Bl.a. bilder och inlägg från kursen "Förvandla och förnya - pyssel och kreativa idéer".

Bildbank från kurserna

Blogginlägg från kursen 3.2.2015 i Åbo

Blogginlägg från kursen 11.11.2014 i Vasa

Foto: Karin Lindroos


Blogginlägg från kursen 25.11.2014 i Helsingfors

Pysselkompendiet (julpyssel) på nätet

Pysselkompendiet (kalaspyssel) i pdf-form
 

   

 

Kreativa idéer till pyssel och konst hittar t.ex. du på:

Pinterest är en otrolig brunn att ösa ur vad gäller ídéer och bilder för olika sorters pyssel från hela världen! Pinterest är en webbtjänst eller en social nätverkstjänst där användare kan ladda upp, organisera och dela med sig av sina bilder på digitala anslagstavlor,pinboards.

 

www.skapligtenkelt.se

www.oppimispolku.fi

www.naturstigen.fi

www.pysseldax.net

www.pyssel.net

www.coloringpages.se

www.busungar.com/pyssel/

www.sinooperi.fi

www.sinelli.fi

www.busandebarn.se/category/pyssel.html

www.forskoleburken.com/

 

Ut med språket - lekhäfte

Ut med språket heter ett lekhäfte med språkstimulerande lekar som Folkhälsan gett ut.
Högerklicka och ladda hem.

Folkhälsan har också gett ut två andra publikationer: "En fjäder i hatten" och "Språket i fokus"
(pris 15€ och 10 €, båda tillsammans 20 €) beställ böckerna via johanna.sallinen@folkhalsan.fi eller luca.maurizi@folkhalsan.fi

 

Lekbanken

Lek är livet! Här hittar du lekar för alla tillfällen. Du hittar lekar i olika varianter, för olika ändamål och för olika målgrupper. Planera din lekstund och välj i mängden av lekar just de som passar dig. Alla med och leka!!

Finlands Svenska Idrotts Lekbank med närmare 200 lekar finns nu på Internet. Detta är ett ypperligt verktyg som kan användas i skolan, på eftis och daghem, i föreningar eller på fritiden. I Lekbanken finns en massa tips och idéer på olika lekar och sysselsättningar för barn och ungdomar.
www.lekbanken.idrott.fi
 

Lekfullt med språk

Follhälsan har samlat språkstimulerande lekar i en databas dit du kan logga in! Lekarna riktar sig till barn i åldern 1-12 år. Genom lek kan du stimulera barnets språkutveckling.
www.folkhalsan.fi


Skrotverkstäder hösten 2010

Sydkusten, Ung martha och Nylands Hantverk ordnade hösten 2010 Skrotverkstäder på fyra orter i södra Finland. Här hittar du material, bilder, länk- och litteraturtips från dessa kurser. Läs också om kurserna "Återskapa- gör nytt av gammalt"som vi ordnade år 2007. (se spalten längs till höger på denna sida!) Läs mera här

 

Suunnittelen liikunta

– Ny webbtjänst på www.nuorisuomi.fi

Ung i Finland, Nuori Suomi, har öppnat en ny webbportal ”suunnittelen liikuntaa” där du kan planera en egen motionsstund eller -uppgift med barn, allt från korta pass till hela dagar! Tyvärr finns materialet enbart på finska, men gå gärna in och titta och låt dig inspireras! För tillfället finns det över 300 motionsuppgifter för barn i ålder 6-12 år att välja på, till hösten utvecklas tjänsten att innehålla också motionsuppgifter för dagisbarn.
 

Länkskafferiet

Länkskafferiet är en svensk databas med länkar till webbplatser indelade i olika ämnesområden. Här kan du t.ex söka lekar, pyssel m.m. En flagga visar på vilket språk länkarna är och figurerna längst till höger vid varje länk berättar vilken ålder som sidans innehåll är lämpad för.
http://lankskafferiet.skolutveckling.se
 

I lekarkivet hittar du olika lekar
www.lekarkivet.se