Eftis firar 10-årsjubileum!

Eftislagen trädde i kraft år 2004 och detta firas på olika sätt i hela landet läsåret 2014-2015!
Det Nyländska och det svenskspråkiga utvecklingsnätverket följer en plan med olika teman som eftisarna kan använda i sin planering och verksamhet.


Eftisverksamhetens 10-årsjubileum firades den 29.8.2014 på Paasitorni i Helsingfors

 

Ca 400 personer som till vardags jobbar  med eftisverksamhet i hela Finland deltog den 29 augusti i eftisverksamhetens jubileumsfest som ordnades av Utbildningsstyrelsen. På festen publicerades en kort eftisfilm som Sydkusten spelade in i Byllans och Kupans eftis i Karis på försommaren. Se filmen här.


Jubileumsåret firas med 10 teman

- ett tema för varje månad

Klicka på bilden nedan så blir planen större, du kan också printa ut den! I spalten till höger på denna sida kan du klicka dig vidare till temamånadernas egna sidor där det kommer att sättas in mera information, tips och länkar kring alla teman efter hand under året.


 

Eftisfilm

Den 29 augusti uppmärksammades jubileumsåret med festligheter på Paasitorni i Helsingfors. Ca 400 personer som till vardags jobbar  med eftisverksamhet i hela Finland deltog i jubileumsfesten som ordnades av Utbildningsstyrelsen.

Jubileumsåret till ära har vi producerat en kortfilm om eftisverksamheten som publicerades på festen. Filmen gjordes en varm och solig vårdag i maj på Byllans och Kupans eftis i Karis. Filmen kan användas av alla som jobbar med eftisfrågor och vill presentera verksamheten på ett positivt sätt. Ett stort tack till producent Marina Saanila som gjorde filmen och till alla barn och vuxna på eftiset för att vi fick komma och filma er!

Läs också Monica Martens-Seppelins blogg på Sydkustens webbsida!

 

Länk till filmen: http://vimeo.com/97408647