Utbilda dig till skolgångsbiträde/eftisledare på läroavtal

Prakticum erbjuder yrkesexamen för ledare för skolgång och morgon- och eftermiddagsverksamhet på läroavtal i Helsingfors. Läroavtalet tecknas från augusti 2017 till juli 2018, men introduktion och planering av studier görs i juni 2017. Sista ansökningstiden är 29.5.2017.

Läs mer på http://prakticum.fi/vuxna/utbildning/skolgangsbitrade.html


Bli barnledare med eller utan läroavtal

Du avlägger Grundexamen i barn- och familjearbete och får en bred behörighet att arbeta inom kommunal, privat och kyrklig barn- och familjeverksamhet, också inom morgon- och eftermiddagsverksamheten. Vi erbjuder både utbildning på ungdomsstadiet och vuxenutbildning, med eller utan läroavtal. Kontinuerlig antagning. Utbildningen är på svenska och sker i Nykarleby och Helsingfors med omnejd. 

Läs mer om utbildningen på ungdomsstadiet här

Läs mer om utbildningen som vuxenutbildning här


De första eftisledarna som tar specialyrkesexemen för ledare för skolgång och eftisverksamhet utexaminerades våren 2016!

Sydkusten har intervjuat sex personer som våren 2016 tog examen, läs om deras erfarenhet och upplevelse av studierna här


Utbilda dig till barnledare på läroavtal

I augusti 2017 startar en läroavtalsutbildning för barnledare på svenska i Helsingfors. Läroavtal är en lämplig studieform för dig som är i arbetslivet, saknar behörighet för ditt jobb eller vill komplettera din tidigare utbildning.

Läs mer på www.prakticum.fi/vuxna


Finlands Svenska Idrotts kurser 2017

Läs mera här


Skillas (tidigare Speres) kurser 2017

Läs mera på Speres hemsida


Yrkesakademins kurser 2017

Yrkesakademin i Österbotten ordnar en mängd kortkurser inom social- och hälsovårdsbranchen. Se listan på kurser härSydkustens eftisledarkurs i Åbo

Under rubrikerna till vänster hittar du mera information och länkar till olika former av utbildning, både behörighetsgivande yrkesutbildning och olika kurser!

 
 

Regionala träffar för ansvarspersoner i kommuner och organisationer

De regionala träffarna för ansvarspersoner och koordinatorer för morgon- och eftermiddagsverksamheten och klubbverksamheten ordnas på tre orter våren 2017:
28.3, kl 13-16 Vasa
3.4, kl 10-12 Åbo
5.4, kl 10-12 Helsingfors

Bekanta dig med ärendelistan
 

Mera information:
Monica Martens-Seppelin
tfn 050-3308234
förnamn.efternamn@sydkusten.fi